Suoraan sisältöön
Facebook
på svenska in English
 

Mikä Ubuntu on?

 

Ubuntu on helppokäyttöinen,

suomenkielinen ja ilmainen Linux-käyttöjärjestelmä.

 

Ubuntu sisältää kaikki peruskäyttöön tarvittavat ohjelmat, kuten tekstinkäsittelyn, taulukkolaskennan, nettiselaimen, pikaviestimen ja monia muita.

 

Lisäksi tarjolla on yli 20 000 helposti
asennettavaa ohjelmapakettia.

 

Ubuntun esittely

Ubuntun lupaus

 

Ubuntu tulee aina olemaan maksuton,

mukaan lukien yritysjulkaisut ja turvallisuuspäivitykset. Saatavilla on sekä yhteisön tukea että kaupallista tukea Canonicalilta ja sadoilta yrityksiltä ympäri maailmaa.

 

Tarjoamme vapaiden ohjelmistojen yhteisön parhaat käännökset ja esteettömyystoiminnot tehdäksemme Ubuntun hyödylliseksi mahdollisimman monelle. Oletusasennus sisältää vain vapaita, avoimen lähdekoodin sovelluksia [*].

 

Vapaat ohjelmat

 

Hanki Ubuntu!

 

Ubuntun voit asentaa koneellesi CD-levyltä, jonka voit itse luoda verkosta ladatusta levykuvasta. Voit myös lainata levyn kirjastosta tai tilata levyn.

 

lataa Ubuntu

 

 

 

Keskustelualueet

Ohjeet ja tuki

Kuvia & videoita

Blogi

Yhteisö

 

Ubuntu Suomen keskustelualueilta löydät tuhansia aiempia keskusteluita ja vinkkejä Ubuntun käyttöön. Voit myös luoda uuden viestiketjun, jos et löydä aiempaa, sopivaa keskustelua.

 

Tuoreimmat viestit:

 

Ubuntu-yhteisö on laatinut uusia käyttäjiä varten hyvät ohjeet. Apua voi kysäistä myös keskustelupalstoilta tai reaaliaikaisessa IRC-keskustelussa

 

Kaupalliset toimijat:

 

Kuvia ja videoita Ubuntusta

Kuvia Ubuntusta

 

Palvelinkäyttö


 

 


Muita kirjoituksia:

 

Aktiiviset Ubuntu-käyttäjät ovat osa suurta vapaiden ohjelmien yhteisöä. Yhteisö auttaa uusia käyttäjiä, levittää tietoutta vapaista ohjelmista sekä tekee ohjelmien kehitystyötä. Tutustu Ubuntu Suomen ja siihen liittyvien yhteisöjen toimintaan ja tule mukaan!

 

Ubuntu Suomi:

 

Koko yhteisö: